Kraamtijd & moederschap

Verlang je naar een zachte landing in het kraambed?

In deze bijzondere en kwetsbare periode is het zo belangrijk dat je écht wordt gezien: als moeder, als vrouw, als mens. Lees hieronder hoe ik er juist ook na de geboorte voor je kan zijn, met liefdevolle aandacht voor je lijf, je gevoelens en de veranderingen in je leven.

Snel naar:
Kraammassage | Kraamrituelen | Dansen met je baby | Maanmoeders

Kraamcoaching

Als er voor jou wordt gezorgd, kan jij beter voor je baby zorgen

Je hebt zojuist een van de allergrootste levensgebeurtenissen meegemaakt: de geboorte van je kind! Fysiek, emotioneel, mentaal en hormonaal vinden er zelden zúlke grote veranderingen bij je plaats als in de kraamtijd. In deze bijzondere en kwetsbare periode in je leven is het ontzettend belangrijk dat je echt wordt gezien en gehoord. Als er voor jou wordt gezorgd, kan jij beter voor je baby zorgen.

In de kraamtijd kom ik aan huis voor kraamcoaching: ik luister naar je verhaal, zorg voor een veilige sfeer waarin je de ruimte voelt om je gevoelens te uiten en je emoties de vrije loop te laten. We kijken naar jouw behoeften, verlangens, wat je nodig hebt en van wie. Wat geeft jou energie en wat kost energie? Samen maken we een plan om dat weer meer in balans te brengen en om jezelf weer terug te vinden.

Hiervoor put ik uit mijn 10 jaar ervaring als coach. Vanuit mijn doula-opleiding en eigen ervaringen als moeder en met mijn cliënten, kan ik je desgewenst ook praktische adviezen geven. 

Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod kunnen komen bij kraamcoaching:

 • Rust vinden in de kraamtijd (de adrenaline laten zakken)
 • Op verhaal komen na je bevalling
 • Ups en downs in je gevoelens
 • Angsten & zorgen om de baby
 • Je grenzen bewaken en durven vragen om wat je nodig hebt
 • Spanningen in je relaties met je partner en/of familie
 • Het in kaart brengen en versterken van jouw support netwerk
 • Gevoelens van onzekerheid, schaamte, tekortschieten of falen als moeder
 • Schuldgevoelens ten opzichte van je oudere kinderen
 • Omgaan met slaapgebrek en het huilen van je baby
 • Gevoelens rond de (borst)voeding (let op: schakel op tijd een lactatiekundige in!)
 • Bonden met je baby en de praktische toepassing van huid-op-huid contact

Staat jouw onderwerp er niet bij? Neem gerust contact op, dan kijken we samen of jouw vraag aansluit bij wat ik te bieden heb.

Kosten:

 Touch Base (3 sessies)
€ 285 (€ 95 per sessie van 1 uur)

Map to Trust (5 sessies)
€ 450 (€ 90 per sessie van 1 uur)

Your Motherhood journey (7 sessies)
€ 595 (€ 85 per sessie van 1 uur)

Kraammassage

Kom tot jezelf met een heerlijke kraammassage

Hoe je bevalling ook is verlopen, jouw lijf heeft een topprestatie geleverd! Een welverdiende massage in je kraamtijd is dan ook eerder noodzaak dan luxe. Bovendien gaat nu al je aandacht naar het zorgen voor je kleintje en hoe fijn is het dan als er ook weer even iemand voor jou zorgt.​

Deze kraammassage helpt je om weer tot jezelf te komen. De adrenaline van de bevalling af te voeren, de zorgen die het ouderschap met zich mee kan brengen te verzachten. Om vanuit die ontspannen staat van zijn naar je baby te kunnen kijken en genieten.

De combinatie van Zweedse & Ayurvedische technieken, shiatsu en reiki helpen je om je lijf weer als één geheel te voelen, en weer helemaal van jou.

Kosten

€ 125 voor een massageritueel aan huis van 1,5 uur (exclusief reiskosten buiten Haarlem)

Kraamrituelen:
sluitingsritueel & baby welkomceremonie

Sluitingsritueel

Wil jij na je bevalling en kraamtijd:

 • Deze enorme verandering in je leven eren?
 • Erbij stilstaan dat jij (opnieuw) moeder bent geworden?
 • De overgang naar het leven in de buitenwereld bewust maken?
 • Jezelf weer terugvinden?

Het sluitingsritueel komt in veel culturen voor. Zelf mocht ik leren van de prachtige traditie van Mexicaanse vroedvrouw Angelina Martinez Miranda. Dankbaar ben ik voor haar toestemming om dit wonderschone ritueel door te mogen geven. Het sluitingsritueel geeft jou de ruimte om stil te staan bij dit belangrijke moment in je leven. We vieren dat jij (op)nieuw moeder bent geworden en je wordt even helemaal in de watten gelegd. Jij die zo aan het zorgen bent voor je baby, er wordt weer even voor jou gezorgd. Hierdoor kom je weer helemaal terug bij jezelf en voel je je geborgen.

 

In dit ritueel:

 • Liefdevolle aandacht en zachtheid
 • Massage
 • Delen van je zwangerschaps-, geboorte- en kraamverhaal
 • Ritueel van het sluiten van het lichaam met rebozo’s (traditionele Mexicaanse doeken)
=

Rond 6 weken na je bevalling (maar later kan ook, tot zelfs jaren!)

=

Je partner/moeder/zus/beste vriendin doet mee aan de ceremonie

=

Zorg dat je partner of iemand anders bij de baby kan zijn

=

Ook mooi om te doen:
vóór je weer aan het werk gaat

Kosten:

Sluitingsritueel van 1,5 a 2 uur:
€ 195 (excl. reiskosten buiten Haarlem)

Sluitingsritueel van 4 uur met 2 doula’s:
€ 395

Contact

Neem contact voor jouw Motherblessing, of om een zwangere vriendin hiermee te verrassen.

Verwelkom je baby! Met een…
Baby welkom ceremonie

 • Wil je op een heel eigen manier bij dit nieuwe leven stilstaan?
 • Geen uitputtend kraamfeest of eindeloos bezoek maar echt contact?
 • De mensen die jou het meest dierbaar zijn op een bijzondere manier laten kennismaken met de baby en hem/haar wensen laten meegeven?

In deze ceremonie:

 • Een voorbereidend telefonisch gesprek over jullie wensen
 • Een ritueel op maat dat helemaal bij jullie past
 • Niet alleen aandacht voor de baby maar ook voor de ouders
 • Een kalme, ongedwongen en liefdevolle sfeer
 • Viering met een kleine groep vrienden en familie

Als het niet bij jullie past om je baby traditioneel te laten dopen, maar je wel graag op een bijzondere manier jullie baby wil verwelkomen, dan is dit echt iets voor jullie. Op basis van jullie wensen ontwerp ik een ceremonie die écht bij jullie past.

=

Voorbereidend gesprek
(telefonisch)

=

1 uur durende ceremonie speciaal voor jullie op maat gemaakt – bij jullie thuis of op een locatie naar keuze

=

Ook leuk om te vragen/geven
als kraamcadeau

Kosten:

Baby welkom ceremonie 
€ 295 (excl. reiskosten buiten Haarlem)

Dansen met je Baby

Dansen met je baby in de draagdoek!

Wil je op een zachte manier herstellen van je bevalling? Bonden en plezier maken met je baby?  Op een bewuste manier in jouw moederschap staan?

Dansen met je baby is in de eerste plaats vooral heel leuk, fijn en gezellig. Daarnaast zorgt het dansen met je baby in de draagdoek of draagzak voor een natuurlijke en zachte vorm van herstel na je zwangerschap en bevalling. Je ontmoet vrouwen die in dezelfde fase zitten. We delen niet alleen tips over slapen, voeden, troosten etc.., maar gaan ook een laagje dieper: hoe gaat het nu echt met je, hoe verandert het moederschap jou, hoe vind je tijd voor jezelf en je partner. We sluiten de les af met een ontspannen meditatie of massage voor jou en je baby.

Kosten

€ 85 voor een pakket van 6 lessen

Maanmoeders (vrouwencirkels)

Volle Maancirkel
voor Moeders

Iedere maand een moment voor jezelf. Om samen met gelijkgestemde moeders de mooie en moeilijke momenten te delen. Waar we elkaars keuzes respecteren en steun geven zonder oordeel. Om herkenning en inspiratie te vinden, om je te ontspannen en weer op te laden.

Maanmoeders is een avond rond de volle maan, voor body, mind en spirit: met maan- en selfcare rituelen, massage, beweging, meditatie en creativiteit. De Volle Maan nodigt in ‘t bijzonder uit tot dankbaarheid, vergeving en overgave. De maan kan als gids fungeren om beter af te stemmen op je intuïtie, de natuur, je eigen energie en die van anderen. Maanrituelen en -meditaties helpen je om contact te maken met je innerlijke, vrouwelijk wijsheid en kracht.

Er is ruimte om te lachen, dansen, huilen, helen, of wat er op dat moment maar nodig is. Zodat je weer dieper door kunt ademen, tot rust kunt komen in het besef wat jou jou maakt. Om te eren wat jij nodig hebt: in je moederschap, je werk, je passies, je relaties. Wetende dat er vrouwen om jou heen staan, die het jou gunnen en je aanmoedigen.

Kosten

€ 27,50 euro per cirkel (je kunt je alleen opgeven voor de hele reeks) of € 299 bij betaling vooraf voor het gehele jaar 2022 (12 cirkels)

NB: Dit is een besloten cirkel. Op dit moment zijn er geen plekken vrij. Geef je op voor de wachtlijst voor 2022 door een mailtje te sturen. Plaatsing na wederzijds kennismakingsgesprek.

Nieuwe maancirkel voor ondernemende moeders 

In januari 2022 komen er enkele plekken vrij in de
Nieuwe Maancirkel voor Ondernemende Moeders.
Geef je nu op voor de wachtlijst!

Ondernemen als moeder op de manier die bij jou past
Ben je moeder en heb je een eigen bedrijf, winkel of praktijk? Of ben je serieus van plan om er één te starten?
Verlang je ook naar een manier van ondernemen die meer recht doet aan de levensfase waar jij je als moeder nu in bevindt? Door deel te nemen aan deze cirkel stem je je af op een meer cyclische manier van ondernemen: in synch met de maan, de elementen, de natuur, je eigen cyclus en de tijd van het jaar.

Naast ruimte om te delen waar je trots op bent en waar je tegenaan loopt en hierin herkenning te vinden bij andere ondernemende moeders, vind je in deze cirkel inspiratie en vaardigheden om jezelf en je bedrijf te laten groeien en bloeien op de manier die bij je past. Met behulp van o.a. meditatie, visualisatie, trancereizen, vision board maken, deelrondes en opstellingen geef je door het jaar heen vorm aan wat er in jou leeft en de dromen die jij hebt als ondernemer.

Als hoedster van deze cirkel put ik naast 17 jaar ervaring met spiritueel werk ook uit 10 jaar ervaring als coach, o.a. in het bedrijfsleven en het (mede)opstarten van 3 succesvolle ondernemingen vanuit het hart. 

Voel je je geroepen om je aan te sluiten?
Word 2022 voor jou het jaar waarin je geboorte geeft aan de diepere missie die je hebt met jouw bedrijf? Wil jij hierin vooral graag leren van de wijsheid die al in je zit en van andere ondernemende moeders?

De Nieuwe Maan nodigt je uit om krachtige intenties te zetten en de moed en vastberadenheid te vinden om jouw dromen waar te maken! Wees welkom!

Kosten

€ 27,50 excl. btw per cirkel (je kunt je alleen opgeven voor de hele reeks) of met korting bij betaling vooraf: € 330 excl. btw voor het gehele jaar 2022 (13 cirkels)

NB: Plaatsing in deze cirkel vindt plaats na een wederzijds kennismakingsgesprek.

Dankjewel lieve Monique voor een zeer positieve ervaring van onze zwangerschap, bevalling en kraamtijd: we hadden het niet zonder je willen meemaken! Alles liep zoals gepland. Wat een droombevalling!

Charissa en Theo, Fiene en Oskar

Je hebt zoveel kennis en communiceert zo liefdevol, duidelijk en vooral met oprechte aandacht. Na elke sessie voelde ik me zo energiek en had ik veel vertrouwen in de bevalling. Je voelde voor mij tijdens het gehele proces (zwanger-bevallen-kraamtijd) aan als een vriendin, doula en relatietherapeut in-één en ik gun iedere zwangere vrouw een doula zoals jij!

Michelle

Het bezoek en de steun van Monique in de kraamweek heb ik als onmisbaar ervaren en heeft me enorm geholpen om opnieuw te bepalen wat belangrijk voor me was en wat ik nodig had. Mede hierdoor kon ik sneller herstellen en betere keuzes voor mijzelf maken.

Nina & Rogier

Monique was voor ons allebei een steunpilaar, een rots in de branding, die bij alles wat er gebeurde onze keuzevrijheid voorop bleef stellen. We zijn heel blij en dankbaar met de steun van Monique bij deze mijlpaal in ons leven.

Meike, Joost en Puk

Our babies were born through a planned C-section. Monique helped us to go through all of these changes, accept them and make the birth of our babies a beautiful experience. Now I can say that this hour in the operating room was the most beautiful hour of my life. Monique had a big part in it.

Karina & Meiyer

Pin It on Pinterest