Mijn eigen reis van angst naar vertrouwen

Voordat ik moeder werd had ik zoveel angsten ‘zou ik de verantwoordelijkheid wel aan kunnen?’ ‘Kan ik de stress en de zorgen wel aan?’ ‘Heb ik het wel in me om een goede moeder te worden?’ ‘Zou het niet ten koste gaan van mijn relatie?’ ‘Mijn passie voor m’n werk?’ ‘M’n tijd voor mezelf?’

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar mijn grootste angst was nog wel dat mijn eigen leven en mijn persoonlijke ontwikkeling tot een stop zouden komen zodra ik een kindje zou krijgen. En dat je dan ook nog ‘zoiets vreselijks als een bevalling zou moeten doorstaan om daar te komen’. “Waarom zou ik daar ooit aan beginnen?!” Als je me toen had verteld dat ik zwangerschapscoach en doula zou worden, had ik je waarschijnlijk niet geloofd…

Wie had dat gedacht?!

Wie had gedacht dat mijn bevalling nou juist de allermooiste ervaring van mijn leven zou worden…?

En de grootste verrassing was nog wel dat mijn persoonlijke ontwikkeling juist in een stroomversnelling zou komen. Vanuit die ervaring is precies dát – die innerlijke reis langs zwangerschap, geboorte en kraamtijd – mijn nieuwe passie én werk geworden!

Jouw eigen reis naar binnen

Eén ding weet ik zeker: als ik mijn angsten had weggestopt, was ik nog steeds moeder geworden van mijn fantastische dochter Lou, maar dan was het nooit zó gelopen. Juist door mijn angsten en andere gevoelens te onderzoeken, er met mildheid naar te kijken, ermee te dansen en er doorheen te bewegen, is de reis zo rijk geworden. Ik ben dankbaar dat ik een aantal wijze vrouwen om me heen had, die mij aanspoorden om moedig te zijn en mijn eigen keuzes te maken. Het vertrouwen dat ik van hen heb gekregen, geef ik nu graag door aan jou. Zodat jij je gesteund voelt om het op jouw manier te doen. En ik weet zeker dat – hoe jouw reis van zwangerschap, geboorte en kraamtijd ook verloopt! – dit wel eens de meest verrijkende reis van je leven kan worden.

Dankjewel lieve Monique voor een zeer positieve ervaring van onze zwangerschap, bevalling en kraamtijd: we hadden het niet zonder je willen meemaken! Alles liep zoals gepland. Wat een droombevalling!

Charissa en Theo, Fiene en Oskar

Je hebt zoveel kennis en communiceert zo liefdevol, duidelijk en vooral met oprechte aandacht. Na elke sessie voelde ik me zo energiek en had ik veel vertrouwen in de bevalling. Je voelde voor mij tijdens het gehele proces (zwanger-bevallen-kraamtijd) aan als een vriendin, doula en relatietherapeut in-één en ik gun iedere zwangere vrouw een doula zoals jij!

Michelle

Het bezoek en de steun van Monique in de kraamweek heb ik als onmisbaar ervaren en heeft me enorm geholpen om opnieuw te bepalen wat belangrijk voor me was en wat ik nodig had. Mede hierdoor kon ik sneller herstellen en betere keuzes voor mijzelf maken.

Nina & Rogier

Monique was voor ons allebei een steunpilaar, een rots in de branding, die bij alles wat er gebeurde onze keuzevrijheid voorop bleef stellen. We zijn heel blij en dankbaar met de steun van Monique bij deze mijlpaal in ons leven.

Meike, Joost en Puk

Our babies were born through a planned C-section. Monique helped us to go through all of these changes, accept them and make the birth of our babies a beautiful experience. Now I can say that this hour in the operating room was the most beautiful hour of my life. Monique had a big part in it.

Karina & Meiyer

Pin It on Pinterest